У овој школској години у нашој школи се реализује пилот пројекат „Свако дете има право да одраста здраво“. Циљ Пилот пројекта су додатне физичке активности и бављење спортом у школском узрасту као једном од најважнијих фактора утицаја на правилан развој и раст. На пројекту су снаге удружили Министарство Просвете у сарадњи са министарством здравља и Министарством спорта. У нашој школи у пилот пројекат су укључени ученици 4. и 5. разреда.

Дана 30.10.2023. године ученици наше школе који учествују у пројекту су имали прилику да их прегледа тим медицинских радника и тестира тим стручњака за спорт из  Покрајинског завода за спорт и медицину спорта у Новом Саду.

Ученици су прошли медицински преглед, који су обавили педијатри из завода за спорт и са медицинског факултета. Такође ученицима су мерене телесна висина, телесна тежина и моторичке способности користећи следеће тестове; претклон у седу, чунасто трчање 4×10м, издржај у згибу, шатл ран тест, скок удаљ из места и прегибачи трупа за 30 секунди.

Наша учитељица Андреа Арњаш је била цело време са њима и забележила је ток догађаја у дневник рада.