Дочекали смо још један заједнички празник – Дан наше школе. Иако годину дана старија, наша школа чува и негује младалачки, радознали, истраживачки дух, захваљујући енергији својих ученика и труду који сви ми запослени улажемо у заједнички посао – образовање и васпитање. На том, најважнијем послу на свету, суочавамо се са бројним искушењима и изазовима, и трудимо се да на њих спремно одговоримо, вођени пре свега жељом да наши ученици израсту у добре људе. Учимо их да раде на свом образовању, да откривају и развијају своје потенцијале и да се на том тешком послу никад не предају.

Моја порука ученицима, због којих школа постоји и због којих се и ми, наставници, трудимо да будемо још бољи, је:

Срећан вам Дан школе, која ће вам, надам се, заувек остати у срцу. Чувајте здравље, брините о себи и другима. Имајте на уму народну изреку: На муци се познају јунаци. Будите добри другари и негујте пријатељства – нека од њих, зачета баш у нашој школи, трајаће вечно. Верујте учитељима, наставницима и родитељима када вам говоре колико је образовање значајно, јер само свестрано образовање је – сликовито речено – прави лек против бројних болести, проблема и досаде. Тражите појачану помоћ и подршку својих учитеља и наставника када вам је то потребно. Не дозволите да савремена техонологија – поготово мобилни телефон – уместо корисног помагала, постане смисао живота или још горе, замена за прави живот и дружење. Развијајте своје способности и радите на себи; нека то буде ваша мисија коју ћете, корак по корак, у  овој, а касније и у другим школама, остваривати. Уживајте у садашњости и припремајте се за будућност. За то време, сви ми – управа Школе, учитељи, наставници, помоћно особље – ту смо да вас подржавамо и охрабрујемо, а кад је потребно и искритикујемо.

Честитам Дан Школе свим ученицима и запосленима, које не напушта радни елан, са надом да ће свој рад и у будућности наставити  у опуштеној и пријатној атмосфери.

 

ВД директора школе
Павел Марчок