У уторак, 6. маја 2023. године jош једна генерација осмака опростила се од својих учитеља, наставника и своје основне школе. Овом приликом организовали су традиционални опроштајни програм у холу школе.

По обичају, ученици и њихове одељењске старешине су обукли мајице са шаљивим текстом и прошетали холом школе уз песму  групе Queen, We Will Rock You. У холу школе су осталим ученицима, који су изашли да их поздраве, приредили један музички перформанс. Директорки школе Др Зденки Дудић су уручили Чајаков кључ, који су имали на чувању, како би га у септембру предала следећој генерацији. Осам школских година сабило се у неколико минута носталгије и осећања да се завршило нешто што треба да има још лепши наставак, на неком другом месту с неким новим професорима и пријатељима.

Уз увежбану кореографију, кренули су ка Тргу слободе где су их чекали њихови родитељи, браћа и сестре, ту су наши матуранти такође поновили свој плес.

Генерација 2008/2009. година броји укупно 62 ученика осмог разреда, од којих су се опростили разредни старешини Мариа Андрашикова, Јарослав Јан Лекар и Владимир Мелих.