Чланови рецитаторске секције су и ове године учествовали на 48. такмичењу радио рецитатора. Такмичење је одржано у СВП, 12.05.2022. године у Бачком Петровцу. Нашу школу су представљали Даниела Филиповић, Милан Мајера, Миа Мајерова и Ксенија Вујачић. Милан Мајера освојио је другу награду, а Ксенија Вујачић трећу у категорији рецитације поезије виших разреда.
Ученици су учествовали на општинском такмичењу рецитатора „Básnik môjho rodu„ које је одржано 20.03.2023. године у сали СВП.
1. Хана Визи, 2. разред
Никола Бактерова: Бучне играчке

2. Даша Лончар 2.р
Вацлав Шуплата: Лисица лажљивица

3. Реља Јовановић 2.р
Алица Нахликова: Гимнастика

1. Даниела Филиповић 5. р
Ерик Ондрејичка: Паун

2. Милан Мајера 5. р
Валентин Шефчович: Како се Пишта заљубио

3. Лана Иванишевић 6. р.
Томаш Јановиц: Прича о новој одећи

4. Миа Мајерова 7. р.
Јозеф Мокош: Кад отац чисти

5. Ксенија Вујачић 8.р.
Терезиа Мештанова: Ђаво и патка

Наши рецитатори у категорији нижих разреда и у категорији виших разреда пласирали су се на окружно такмичење које је одржано у Бачу 1. и 2. априла 2023. године. Учествовали су на окружном, покрајинском и стигли су до републичког такмичења. На покрајинском такмичењу Реља Јовановић је освојио Златну диплому и пласирао се на републичко такмичење у категорији нижих година, Милан Мајера је освојио Златну диплому у категорији виших година и Миа Мајерова је освојила Златну диплому у истој категорији и пласирала се на републичко такмичење. На републичком такмичењу наши ученици су нас достојанствено представљали.
И ове године наши рецитатори су наступили на програму посвећеном ученицима првог разреда, хуманитарном програму и програму у ОШ „Здравко Челар“ у Челареву, посвећеном ученицима који уче и словачки језик.