Влада Републике Србије уз подршку Канцеларије за информационе технологије и електронску управу покренула је пројекат за успостављање националне платформе за превенцију и сузбијање насиља које укључује децу под називом „Чувам те“. Платформа на једном месту интегрише све потребне аспекте темељне превенције и алате за сузбијање насиља које укључује децу.

Национална платформа има за циљ координицију и јачање интерсекторске сарадње свих надлежних институција у борби против насиља. На платформи се могу се пронаћи информације о облицима насиља, препознавању и поступању у случајевима насиља, злостављања и занемаривања у складу са званичним процедурама надлежних ресора.

Са циљем информисања о свим могућностима које пружа Платформа, у протеклом периоду у школи су организовани родитељски састанци од 29.5.2023. до 6.6.2023. године на којима су предстaвљена упутства, које је припремила Канцеларија за информационе технологије и електронску управу. Такође, су родитељима били подељени флајери за пријаву насиља на Националној платформи ,,Чувам те“.

Линк ка платфоми „Чувам те“:  https://cuvamte.gov.rs/