За генерацију ученика 2008/2009. осам година је прошло као трен.  Недавно су ушли у ову школу као мала деца – прваци, а сада су млади људи. И опет смо затечени чињеницом да време пролази веома, веома брзо. Мали матуранти су 6. јуна завршили школовање.

Дана 27. јуна 2023. године у холу школе организовано је матурско вече, које су ученици осмог разреда припремили заједно са својим одељењским старешинама Јарославом Лекаром, Мариом Андрашиковом и Владимиром Мељихом.

Генерација 2008/2009. броји укупно 61 ученика. Њих 51 је наставу похађало на словачком језику, а 10 ученика наставу на српском језику.

Од укупног броја осмака, једанесторо ученика су носиоци Вукове дипломе. То су: Давид Андрашик, Јарослав Данко, Матеј Марчок, Вилиам Спевак, Хана Дриењовска, Ксенија Вујачић, Петра Крижан, Петра Пинтир, Петер Шуљан, Луциа Беличка и Силвија Голубовић.

Према важећим Критеријумима за избор Ученика генерације у школској 2022/2023. години Ученица генерације је Луциа Беличка.

Генерација ученика 2008/2009. била је успешна током осмогодишњег школовања. Из ње су се марљивошћу, одговорношћу и свестраношћу издвојила и двоје ученика – Ксенија Вујачић и Матеј Марчок. Ово двоје ученика су носиоци дипломе НАЈ-осмакиња/НАЈ-осмак, која им се додељује за изузетан успех у стицању знања и за активно учешће у стваралачком животу школе.

Драги осмаци, будућност припада онима који верују у лепоту својих снова. Само напред и борите се да једног дана постанете оно што желите.

Желимо вам пуно среће у даљем школовању и будите увек окружени правим пријатељима, а ваши најближи нека увек буду поносни на вас.