Због предстојећих новогодишњих и божићних празника добили смо идеју да нашим ученицима још једном укажемо на најгори могући сценарио, који може настати уколико користе пиротехничка средства.

У сарадњи са Полицијском станицом Бачки Петровац, дана 06.12.2022. је одржано предавање свим ученицима наше школе на тему „Недозвољено коришћење пиротехничких средстава“. Овом приликом су ученици, од стране стручних лица – полиције, упознати са свим негативним последицама које изазивају петарде, бакље, ватромети,… по здравље деце, одраслих али и животиња. Предавање је праћено презентацијом, што је још ближе указало на негативне стране коришћења пиротехнике.

Током предавања, се ученицима обратио и саобраћајни полицајац, који је са њима поновио нека од основних правила понашања пешака у саобраћају.

Предавање је било изузетно корисно и поучно. Наши ученици су били активни и врло знатижељни па су постављали и разна питања другарима полицајцима.

У име својих колега као и у своје лично име, апелујем на наше ученике и родитеље да не користе пиротехничка средства, јер је то „игра“ која може оставити последице за цео живот.

Директор школе
др Зденка Дудић