Први септембар је најсвечанији дан у свакој школи, па и у нашој. Дошла нам је нова генерација ученика првачића, за које добро знамо да ће постати одрасли људи a који су управо сада направили први корак у стварању своје будућности.

Директор школе др Зденка Дудић пожелела првацима да се добро осећају у школи и да доживе много радости. Верује да ће бити вредни и посвећени учењу, да ће испуњавати све своје обавезе и да ће уважавати и поштовати све друге ученике као и све запослене у школи. Само тим путем се стиже до успеха а на том путу нисте сами, уз вас ће бити ваши учитељи и учитељице и сви други који раде у школи, нагласила је директорка.

Да би пријем првака у нашој школи био свечанији, ученици и њихови наставници припремили су културно-уметнички програм а након тога су се представили учитељи будућих првака.

Одељењске старешине Милина Феркова, Павел Бажик и Маријана Топољска представили су своје ученике, 42 ученика првака подељених у три одељења – два са словачким наставним језиком, у којима има по 16 ученика, и једно у коме ће настава бити на српском језику, са 10 ученика.

Школа је припремила поклоне за прваке: свако је добио школску торбу и слатки пакет из компаније ,,Бамби“.

Драги прваци, желимо вам срећан почетак вашег школовања!